We wachten allemaal op het officiële pool protocol. Maar de vraag naar Chia-pools stijgt en wat is een veilige onofficiële Chia-pool? Met de onofficiële Chia pools kun je in een groep mee doen om de Chia-loterij te winnen. Farming in onofficiële pools kan echter gevaarlijk zijn. Net zoals wanneer je loten in een groep koopt, kan de kans om iets te winnen groter zijn bij poolen. Maar aangezien de pools hun eigen protocollen en eigen software hebben, is het niet bekend wat het gevaar is van dergelijke pools.

Wil je aan de slag met Chia? Gebruik onze goedkope cloud Chia-plotservice en begin vrijwel direct met plotten.

Is Hpool een veilig Chia-zwembad?

Hpool dateert uit 2017 en bestaat al lang voordat Chia transacties toestond. Hpool heeft zijn eigen clients gebouwd en publiceert de broncode niet. Ze bieden ook andere munten aan, zoals BitcoinHD en Burst. Windows, MacOS en Linux worden ondersteund. Uitbetalingen worden dagelijks gedaan, hoewel het lijkt alsof ze een beetje zijn vertraagd.

Hoewel Hpool waarschijnlijk de eerste is die onofficiële Chia-pooling ondersteunt, is het feit dat ze gesloten broncode hebben en niemand kan bevestigen of ontkennen dat je portemonneesleutels worden overgedragen aan Hpool. Daarom is het onduidelijk hoe veilig je portemonnee is tijdens en na het gebruik van Hpool. Zelfs als je bent gestopt met het gebruik van Hpool, is het nog steeds onduidelijk of ze je sleutels hebben vastgehouden of niet.

Voordelen Hpool

  • Dagelijkse uitbetaling
  • Minimale uitbetaling is 0,1 XCH

Nadelen Hpool

  • Alleen Chinees (gebruik Google Translate in plaats van de Engelse versie)
  • Software is eigendom (closed-source)
  • Onlangs een naamswijziging ondergaan van hpool.com naar hpool.co.
  • Geen officiële Chia-pooling

Is Foxypool een veilig Chia-zwembad?

Een minder bekende onofficiële Chia-pool is Foxypool. Ze werken (voor zover ik kan zien) aan een officiële versie op chia.foxypool.io , je kan echter een onofficiële Chia OG Foxypool versie hier vinden.

Voordelen Foxypool Chia OG

Nadelen Foxypool Chia OG

  • Minimale uitbetaling is 1,75 XCH
  • Geen officiële Chia-pooling.

Welk onofficieel Chia-pool kan veilig worden gebruikt in juni 2021?

Dus, welke onofficiële Chia-pools zijn veilig om te gebruiken? Misschien is dit niet het antwoord waarnaar je op zoek bent, maar geen van de pools zijn veilig en ook niet te vertrouwen. Tenminste, niet de onveilige versie. Het beste wat je kan doen, is wachten tot er officiële ondersteuning voor Chia-pooling is. De Officiële Chia Pool Github-pagina verwijst naar miningpoolstats.stream/chia voor een lijst met pools. Houd er echter rekening mee dat deze lijst ook hpool bevat, dus de lijst garandeert niet dat dit veilige pools zijn.