De voordelen van WordPress LiteSpeed hosting

Wordpress LiteSpeed hosting Yourwebhoster.eu

Iedereen kent WordPress en de voordelen die het CMS met zich meebrengt. Dat WordPress snel, flexibel en schaalbaar is, is publiek geheim. Dat WordPress de beste mogelijkheden met zich meebrengt om zonder al te veel programmeerkennis een mooie website te bouwen, is ook geen verrassing. Maar wat als al die flexibiliteit, die plugins, ervoor zorgen dat jouw website langzamer wordt? Dan is er WordPress LiteSpeed hosting.

Een langzame website is slecht voor de vindbaarheid op Google. Net als mensen houden zoekmachines niet van wachten en worden snelle websites beloond. Kijk maar eens naar jezelf: hoe snel klik jij een website weg als deze niet wil laden? Precies. En daar komt WordPress LiteSpeed hosting om de hoek kijken.

Servers en tools

Een server wordt aangeroepen op het moment dat jij een website bezoekt. Op deze server staan tools die ervoor zorgen dat de bezoeker een pagina ziet op het moment dat hij of zij daar naartoe surft. Dat begon met Apache, die statische content prima aankon. Helaas voor deze toolset werd het internet steeds dynamischer, waardoor Apache het niet meer aankon. Er ontstond een roep om nieuwe toolsets. En daar was LiteSpeed.

De opkomst van LiteSpeed

LiteSpeed kwam niet zomaar uit de lucht vallen. In 2002 werd LiteSpeed Technologies opgericht. De eerste webserver vanuit LiteSpeed kwam in 2003 al. Het duurde echter nog even voordat er een webserverpakket aangeboden kon worden dat als vervanger van Apache kon dienen. Dit gebeurde in 2007, pas 4 jaar later.

LiteSpeed is in de loop der jaren doorontwikkeld. De LiteSpeed servers zijn niet opensource, wat ervoor zorgt dat er betaald moet worden voor een LiteSpeed server. Dit heeft voordelen: er is sprake van professionele support bij problemen en vragen, de doorontwikkeling is gestroomlijnd en er is een vaste visie.

Om onze klanten de beste online-ervaring te bieden, werken we bij Yourwebhoster.eu ook met LiteSpeed servers. Dit zorgt ervoor dat jij als klant je kan focussen op wat jij echt leuk vindt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de snelheid van jouw website en of jouw (potentiële) klanten wegklikken omdat de website te langzaam is.

LiteSpeed Cache plugin

LiteSpeed zorgt voor caching, een techniek om jouw website te versnellen. In plaats van PHP en MySQL te gebruiken om een pagina te genereren, zorgt caching ervoor dat de pagina’s op jouw website in het geheugen opgeslagen worden. Hierdoor worden ze snel aan de websitebezoeker getoond.

LiteSpeed Cache werkt optimaal samen met de LiteSpeed servers die Yourwebhoster.eu gebruikt. LiteSpeed optimaliseert je website, comprimeert je website en, wat erg belangrijk is, versnelt de website. Door gebruik te maken van de caching plugin, ben je verzekerd van een optimale werking.

WordPress LiteSpeed hosting en de voordelen:
 • Hoger in de zoekmachine:
  Zoekmachines als Google houden van snelheid. Snelle laadtijden helpen bij het behalen van hogere rankings dan jouw concurrenten en collega’s!
 • Snellere service; betere ervaringen:
  Jouw klanten houden net als Google van snelheid. Snelheid verbetert namelijk de gebruikerservaring, wat ervoor zorgt dat er meer omzet gegenereerd wordt.
 • Onderhoud zonder downtime: LiteSpeed webservers kunnen onderhouden worden zonder de server stil te leggen. Dat betekent dat alle websites blijven werken tijdens onderhoud aan de server.
 • HTTP/3 Ready:
  LiteSpeed is er klaar voor, laat het HTTP/3 protocol maar komen!
 • Stabiliteit boven alles:
  De hardware van de server wordt ontzien doordat LiteSpeed slim en spaarzaam omgaat met de rekenkracht en het RAM-geheugen. Dat zorgt voor snelheid, maar net zo belangrijk: ook voor stabiliteit. Doordat overbelasting wordt vermeden, kan je rekenen op de LiteSpeed webserver.
 • Hoge werkdruk? Geen probleem!
  Nginx is het alternatief voor LiteSpeed. Maar dat wil niet zeggen dat Nginx net zo snel is! Daarnaast geven verschillende testscores aan dat LiteSpeed vaak tientallen malen sneller is dan Apache. Dit geldt helemaal wanneer er meerdere aanvragen tegelijk worden gedaan.

Heb ik ook LiteSpeed nodig?

Wanneer je twijfelt over de gezondheidsscore van jouw website op het gebied van snelheid, kan je altijd eens een kijkje nemen op Google’s Pagespeed of GTmetrix. Deze tools kunnen zeer waardevolle informatie delen over de snelheid van jouw website. Buiten de snelheidsscore van jouw website zorgen deze tools er ook voor dat het voor jou inzichtelijk wordt waar de snelheidsoptimalisaties te behalen vallen.

Wil jij ook een snellere website?

Heb je van alles geprobeerd, maar blijft jouw website langzaam? Of ben je een reseller en zijn de websites van je klanten eigenlijk veel te langzaam? Kijk dan eens naar onze hostingpakketten waar LiteSpeed altijd bij in zit. Onze WordPress LiteSpeed hosting brengt jou en jouw klanten naar een hoger niveau. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *