Verrassing: 2N stroomaansluitingen!

Vorige maand had ik beloofd dat we voor elke klant een verrassing hadden. Ik zou nog een blog plaatsen met de verrassing maar helaas duurt het nog eventjes voordat ik mag vertellen wat de verrassing is. Maar in plaats daarvan heb ik ander leuk nieuws dat we reeds in de planning hadden: 2N stroomaansluitingen. In verband met de stroomonderbrekingen van vorige week hebben wij besloten om de migratie versneld uit te voeren.

Wat zijn 2N stroomaansluitingen?

Op dit moment zijn onze servers uitgevoerd met een N+1 stroomaansluiting. Dit houd in dat de feed een UPS (Uninterruptible Power Supply) en een generator heeft. Een UPS geeft het data center tijdelijk stroom totdat de generator ingeschakeld is. Deze opstelling heeft ons sinds het begin in Serverius 100% data center uptime gegeven.

Met 2N hebben we de beschikking over 2 stroomaansluitingen die elk een eigen schakelbord, UPS en generator heeft. Dit was niet beschikbaar toen wij naar Serverius verhuisd zijn maar sinds vorig jaar is 2N in room 3 beschikbaar. Het idee was om dit jaar te verhuizen en de benodigde spullen waren reeds besteld. Vorige week had Serverius last van twee stroomonderbrekingen in de N+1 stroomaansluiting. Dit liet zien hoe 5 jaar met 100% uptime op één stroomaansluiting geen garantie voor in de toekomst is. De tweede stroomaansluiting was in room 3 aan omdat deze gebruikt maakt van een eigen schakelbord, UPS en generator. Een tweede stroomaansluiting is nodig om de diensten zo goed als mogelijk aan te bieden. Daarom hebben wij besloten om de migratie eerder uit te voeren: 11 februari 2014.

Planning (GMT+1)

  • Dinsdag 11 februari 17:00 – Dinsdag 11 februari 17:30 Wij vervangen de netwerk switches met tijdelijke switches.
  • Dinsdag 11 februari 23:00 – Woensdag 12 februari 06:00 Migratie servers naar room 3.

Wij vermoeden dat de maximum downtime per server 60 minuten of minder is. Dit is ruim genomen en wij denken dat veel minder tijd nodig is om de thuis te verhuizen. Om de verhuizing zo snel als mogelijk te laten verlopen verhuizen wij alvast onze switches. Hiervoor is een onderbreking van maximaal 10 seconden nodig. Dit geeft ons de mogelijkheid om de netwerk- en stroomvoorziening in room 3 voor te bereiden waardoor bij het daadwerkelijk verhuizen van de servers de onderbreking tot een minimum gehouden wordt.

Updates over het onderhoud zullen op https://yourwebhoster.eu geplaatst worden.

Vragen

Een tweede stroomaansluiting in een rack geeft hogere maandelijkse kosten. Kan ik een prijsverhoging verwachten?
Nee. Wij geloven dat – zelfs met een hogere kostprijs – dat wij een betere dienstverlening voor dezelfde prijs kunnen leveren. Daarom zullen wij de prijzen niet verhogen.

Moet ik iets doen?
De meeste klanten hoeven niets te doen: wij zetten de diensten op een normale manier uit en verifiëren dat de diensten online komen. Maar het is wel handig om het artikel over onderhoud in onze kennisbank te raadplegen over het informeren van de gebruikers bij onderhoud. Opmerking: onze kennisbank is ten tijde van het verhuizen ook offline.

Kan ik mijn VPS opnieuw installeren tijdens het onderhoud?
Het is niet mogelijk om uw VPS te herinstalleren tijdens het onderhoud.

Hoe sluiten jullie de servers aan op de 2N stroomaansluitingen?
Wij maken gebruik van een ATS (Automatic Transfer Switch) die automatisch de stroomaansluiting kiest die online is. Als één van de stroomaansluitingen geen stroom meer kan leveren dan zal het automatisch schakelen naar de stroomaansluiting die wel stroom kan leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *