Betaal voor hosting met Ethereum (ETH)

Betaal vanaf vandaag je hosting dienst met Ethereum. Dankzij de ondersteuning van deze cryptocurrency kan je elke hosting dienst (zoals een virtuele prive server) betalen met Ethereum. Je kan ook betalen met de andere cryptocurrencies betalen zoals Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH). Deze betaalmethodes ondersteunden wij al.

Wat is Ethereum?

Net zoals Bitcoin is Ethereum blockchain technologie: een cryptocurrency. Je kan Ethereum en Bitcoin vergelijken met de euro en dollar. Beiden hebben een eigen waarde maar zijn betaalmiddelen. Echter, een euro kan je vasthouden terwijl Ethereum een digitaal spoor is. Als je nieuw bent met Ethereum dan kan je Ethereum voor beginners raadplegen op Ethereum.org (Engels).

Hoe kan ik met Ethereum betalen?

1. Open een “wallet”

Allereerst dien je een plek te maken waar je het Ethereum geld kan houden: een wallet. Een wallet is een digitale portefeuille waar je cryptocurrency veilig in opgeslagen kan worden. Voor meer informatie over hoe je een wallet kan maken kan je de Ethereum website raadplegen (Engels).

2. Koop Ethereum

Als tweede stap dien je Ethereum te kopen. Je kan dit met een exchange doen. Het verschilt per land welke exchange het meest geschikt is. Dit is mede afhankelijk van de valuta waarmee je het wilt kopen. Controleer vooral op goede ervaringen en reputatie. Voor meer informatie ga je naar Ethereum.org (Engels).

Anderzijds kan je ook een computer gebruiken om Ethereum te genereren. Dit heet “mining”. In tegenstelling tot Bitcoin is Ethereum gestart met het idee dat je alleen een computer kan gebruiken hiervoor en is speciale hardware niet toegestaan. Het minen is echter niet zo aantrekkelijk meer zoals het vroeger was.

3. Betaal voor hosting met Ethereum

Nu je een gevulde Ethereum wallet hebt, kan je het gebruiken om facturen te betalen. Je kan bijvoorbeeld voor je hosting diensten met Ethereum betalen.

Het is natuurlijk wel goed om te weten dat Ethereum gevoelig is voor de wisselkoers. Het gebruik hiervan is volledig op eigen risico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *