Starten met LiteSpeed WordPress Hosting

Starten met LiteSpeed WordPress Hosting - Getting started with LiteSpeed Hosting at Yourwebhoster.eu

Bij Yourwebhoster.eu houden we van snelheid. Daarom draait er op al onze servers LiteSpeed. Weet je nog niet wat LiteSpeed is? Dat is geen enkel probleem. In de blog over LiteSpeed WordPress Hosting nemen we je uitgebreid mee in niet alleen wat het is, maar vooral ook wat het doet en wat het voordeel is. Kort gezegd: LiteSpeed staat bekend om zijn snelheid en efficiëntie. In deze blog nemen we je mee in hoe je moet starten met LiteSpeed.

Wat is LiteSpeed?

Om heel kort door de bocht te zijn: LiteSpeed Cache versneld jouw website als geen ander. De dynamische inhoud wordt versneld met functies die lijken op Apache mod_cache. Dit gebeurt met behulp van aanpasbare, efficiënte en eigenlijk native implementatie binnen de LiteSpeed server. Hierdoor wordt de serverbelasting verminderd, wat weer een gunstige uitwerking heeft op de laadtijd van de pagina’s van jouw website.

Starten met LiteSpeed

Het maakt niet uit hoeveel klanten je hebt die hosting afnemen bij je. Bij Yourwebhoster hebben we altijd een pakket die bij jou past. Zo hebben we starterspakketten, groeipakketten, maar ook pro-pakketten. Hoe groter het pakket, hoe meer klanten er op het pakket geplaatst kunnen worden. Uiteraard groeien de bandbreedte en disk space mee.

Zoals gezegd zijn al onze servers standaard uitgerust met LiteSpeed. Dat betekent dat jij op dat vlak zelf helemaal niets meer hoeft te doen. Het enige wat jij moet doen om te starten met LiteSpeed, is het toevoegen van de LS Cache plugin, ook wel bekend als de LiteSpeed Cache plugin. Dat doe je als volgt:

  1. Ga naar het WordPress dashboard van jouw website.
  2. Ga in het linkermenu naar Plugins en klik op Nieuwe plugin.
  3. Zoek op LiteSpeed.
  4. Klik op Installeer nu achter de plugin naam LiteSpeed Cache.
  5. Zodra de installatie voltooid is, kan je op Activeren.

Top, LiteSpeed is geïnstalleerd. Werkt het direct?

Helaas, om te starten met LiteSpeed moet de plugin nog geconfigureerd worden. Maar met onze handleiding is dat ook in een handomdraai gedaan!

Je start met het aanvragen van een domain key. Hiermee wordt jouw website geautoriseerd op de LiteSpeed optimization servers. Hiermee kan je een CDN gebruiken, maar ook je afbeeldingen optimaliseren. Wanneer je veel en/of zware afbeeldingen gebruikt op je website, is het handig om dit te gebruiken. Hierdoor verbeteren de laadtijden drastisch.

Het aanvragen van een domain key duurt ongeveer 15 minuten. In de tussentijd kunnen we verder gaan met het verder instellen van LiteSpeed.

LiteSpeed Cache preset

De LiteSpeed Cache plugin heeft een aantal instellingsprofielen, ook wel presets genoemd. Deze kan je gebruiken om de website te optimaliseren. Hoe hoger het gebruikte profiel, hoe meer onderdelen van jouw website gecached en geoptimaliseerd worden. De presets zijn te vinden onder LiteSpeed Cache -> Presets.

Kies een profiel en klik op Apply preset. Het profiel “Advanced” wordt aangeraden omdat het de belangrijkste instellingen voor efficiënte caching van je website bevat.

Wanneer de basisinstellingen zijn ingeladen gaat de website bij het eerstvolgende bezoek alle pagina’s in het geheugen van de server plaatsen. Bij een tweede bezoek is de website dus een stuk sneller dan bij het eerste bezoek!

Let op: Hoe meer er gecached en geoptimaliseerd wordt, hoe meer kans er is op fouten in de website. Bij Yourwebhoster.eu juichen wij het toe dat er geëxperimenteerd wordt met de verschillende presets, maar wij raden je aan om backups te maken op het moment dat je daarmee gaat experimenteren.

Heeft mijn website LiteSpeed WordPress hosting nodig?

Wanneer je twijfelt over de gezondheidsscore van jouw website op het gebied van snelheid, kan je altijd eens een kijkje nemen op Google’s Pagespeed of GTmetrix. Deze tools kunnen zeer waardevolle informatie delen over de snelheid van jouw website. Buiten de snelheidsscore van jouw website zorgen deze tools er ook voor dat het voor jou inzichtelijk wordt waar andere optimalisaties te behalen zijn.

Bij Yourwebhoster.eu raden wij het gebruik van LiteSpeed aan. Niet alleen jouw websiteebezoekers worden blij van LiteSpeed, ook Google wordt blij van LiteSpeed. Denk aan het hoger scoren in de zoekresultaten van Google, maar ook aan de advertentiekosten bij het adverteren via Google. Doelpagina’s met een goede laadtijd verbeteren de kwaliteitsscores van je advertenties. Hoe hoger de kwaliteitsscore, hoe lager de klikprijs. Lagere kosten, maar hogere conversieratio’s. Wie wilt dat nou niet?

Wil jij ook een snellere website?

Heb je van alles geprobeerd, maar blijft jouw website langzaam? Of ben je een reseller en zijn de websites van je klanten eigenlijk veel te langzaam? Denk dan eens na over het starten met LiteSpeed WordPress Hosting. Bekijk onze hosting pakketten waar LiteSpeed altijd bijgeleverd wordt. Daarnaast bieden wij ook support voor het instellen van de LS Cache Plugin.

Vragen?

Heb je nog vragen over het starten met LiteSpeed WordPress hosting? Of ben je wel overtuigd, maar durf je het niet aan om te starten met LiteSpeed? Neem dan eens contact met ons op. We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden en helpen je graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *