Hoe installeer ik WordPress met Header en Footer?

WordPress is een populair contentmanagementsysteem (CMS) dat wordt gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld om hun websites te bouwen en beheren. WordPress staat bekend om zijn flexibiliteit en aanpasbaarheid. Daardoor kunnen gebruikers hun volledig naar eigen wens vormgeven. Veel mensen gebruiken daarvoor een pagebuilder, zoals Elementor.

Wat is Elementor?

Elementor is een krachtige visuele pagebuilder voor WordPress waarmee gebruikers aantrekkelijke en professionele ontwerpen kunnen maken zonder enige programmeerkennis. Het stelt gebruikers in staat om pagina’s te bouwen en aan te passen met behulp van een intuïtieve drag-and-drop-interface.

Elementor Yourwebhoster.eu

WordPress installeren?

Om te beginnen, moet je een domeinnaam en webhosting hebben voor je website. Kies een betrouwbare hostingprovider, zoals Yourwebhoster.eu. Wij bieden een one-click oplossing voor WordPress. Hierdoor heb je WordPress binnen no-time geïnstalleerd.

Nadat je WordPress succesvol hebt geïnstalleerd, kun je inloggen op je WordPress-dashboard door ‘/wp-admin’ aan de URL van je website toe te voegen (bijvoorbeeld www.jouwwebsite.nl/wp-admin). Gebruik de inloggegevens die je hebt opgegeven tijdens het installatieproces.

Elementor installeren

Je hebt nu WordPress geïnstalleerd. Dat was stap 1! Nu gaan we Elementor installeren, zodat je de mooiste website kan maken. 

Binnen het WordPress-dashboard ga je naar ‘Plugins’ en klik je op ‘Nieuwe plugin toevoegen’. Zoek naar “Elementor” in de zoekbalk aan de rechterkant. Klik op ‘Nu installeren’ en vervolgens op ‘Activeren’.

Na activering kun je Elementor gebruiken om jouw website te bouwen. De pagina’s zijn aan te passen aan jouw wensen. Daarnaast heb je natuurlijk nog een mooie en sprekende header en footer nodig.

Elementor Header and footer builder Yourwebhoster.eu

Elementor Header & Footer toevoegen

Een header is vaak het eerste wat mensen zien als ze op een website komen. Daarnaast staat doorgaans je menu in de header. Daarom moet de header in orde zijn. 

Je footer staat onderaan de pagina. Hierin plaats je de meest belangrijke links nog eens. Ook plaats je hier onder andere je algemene voorwaarden. Reden genoeg om ook deze netjes te maken!

Om de Elementor Header en Footer functionaliteit toe te voegen, heb je een extra plugin nodig genaamd “Header Footer Elementor”. Ga naar ‘Plugins’ en klik op ‘Nieuwe plugin toevoegen’.

Zoek naar “Header Footer Elementor” in de zoekbalk en installeer en activeer de plugin. Ga vervolgens naar ‘Elementor’ in het WordPress-dashboard en klik op ‘Mijn sjablonen’.

Klik op ‘Header toevoegen’ en selecteer het gewenste type headerontwerp. Geef het een naam en klik op ‘Publiceren’. Herhaal dezelfde stappen voor de footer. Klik op ‘Footer toevoegen’, kies een ontwerp, geef het een naam en klik op ‘Publiceren’.

Elementor Header & Footer aanpassen​

Je hebt nu een header en een footer toegevoegd. Deze kan je laten staan, maar het is veel leuker om deze te personaliseren, zodat ze bij de uitstraling van jouw website passen. Dat doe je als volgt.

Ga naar ‘Weergave’ in het WordPress-dashboard en klik op ‘Customizer’. In de aangepaste weergave kun je de Elementor Header- en Footer-sjablonen vinden. Klik op de respectievelijke sjabloon die je wilt bewerken.

Elementor wordt geopend met de geselecteerde sjabloon. Hier kun je secties toevoegen, bewerken en verwijderen, elementen slepen en neerzetten, en de stijl en inhoud aanpassen aan je voorkeuren. Als je klaar bent met bewerken, klik je op ‘Publiceren’ om de wijzigingen op je website toe te passen.

Maak altijd een backup

Je hebt met succes WordPress geïnstalleerd en Elementor Header en Footer aan je website toegevoegd. Nu kun je verder gaan met het maken van prachtige pagina’s en het aanpassen van je website naar je eigen smaak met behulp van de krachtige tools van Elementor.

Onthoud dat het altijd een goed idee is om regelmatig back-ups te maken van je website en plugins up-to-date te houden om de beveiliging en functionaliteit te waarborgen. Ook is het verstandig om een backup te maken van je website voordat je wijzigingen gaat aanbrengen. 

Backup Yourwebhoster.eu

Hulp nodig?

Bij Yourwebhoster.eu helpen we je graag verder. Heb je hulp nodig bij het bouwen van je website of besteed je dit liever in zijn geheel uit? Neem dan contact op zodat we je verder kunnen helpen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *