Voor ieder bedrijf in de EU gaat vanaf 25 mei 2018 de GDPR van kracht. In Nederland noemen wij dit de AVG: Algemene Verordening gegevensbescherming. Deze wet neemt de taken over van de Wet bescherming persoonsgegevens (wbp).

Privacy is belangrijk

Als klant van Yourwebhoster.eu mag je dat ook verwachten. Privacy vinden wij bijzonder belangrijk en wij verwelkomen dit ook van harte. Helaas betekend het wel dat we je “lastig” moeten vallen met het informeren over de wijzigingen. Naar buiten toe betekend dit dat wij nieuwe algemene voorwaarden hebben en een nieuw privacy beleid. Tevens hebben wij een verwerk overeenkomst voor je klaarliggen.

Belangrijke wijzingen

Wij raden aan om onze nieuwe documenten te lezen. Het is te veel om in deze blog te plaatsen, maar hier zijn enkele punten die wellicht interessant zijn:

  • Verlengingen zijn formeel gelijk aan de gekozen betaal periode tenzij anders overeen gekomen. Voorheen was dit “formeel gezien” 6 maanden, maar dit hebben wij nooit in de praktijk gehanteerd.
  • De standaard opzegtermijn is 1 dag. Voorheen was dit 2 weken, maar ook dit hebben wij in de praktijk niet gehanteerd. Uitgezonderd zijn domeinnamen: het opzegtermijn bij automatische verlenging is 14 dagen.
  • Mocht je een dienst afnemen voor toepassingen met een verhoogd risico, neem dan even contact met ons op voor toestemming. Dit zijn toepassingen waarbij bijvoorbeeld mensen levens op het spel staan of grote gevolgen voor de maatschappij. Wij denken graag mee hoe de dienst hiervoor optimaal ingezet kan worden.

Mocht je vragen hebben over de nieuwe voorwaarden dan helpen wij je graag verder met de oranje knop rechts onderin. In de praktijk betekend niet dat wij onze uitvoer van de diensten in je nadeel veranderen.

Algemene Voorwaarden (Dutch) [HTML] [PDF]

Privacyverklaring (Dutch) [HTML] [PDF]

Verwerkersovereenkomst (Dutch) [HTML] [PDF]

General terms and services (English) [HTML] [PDF]

Privacy Policy (English) [HTML] [PDF]

Data Processing Agreement [HTML] [PDF]

Verwerkersovereenkomst

Als klant van Yourwebhoster.eu neem je onze diensten af. Hierbij verwerken wij je persoonsgegevens voor onder andere het verwerken van de bestellingen. Lees onze verwerker overeenkomst goed door. Let op dat je zelf ook een overeenkomst nodig hebt met je eigen klanten als je gegevens verwerkt. Wij bieden enkel een platform aan waarop je applicaties kan installeren. De data verwerking die je eventueel met deze applicaties doet is onder je eigen verantwoordelijkheid.

Opmerking: Onze oorspronkelijke Algemene Voorwaarden vereisen dat er een minimum van 14 dagen is waarop de algemene voorwaarden aangekondigd worden. In verband met het fine-tunen van het nieuwe beleid is het helaas niet gelukt om dit te behalen. Daarom zal in de periode vanaf 25 mei tot en met de oorspronkelijke bedenk tijd wel de nieuwe voorwaarden gehanteerd worden gecombineerd met de oude voorwaarden. Dit houd in dat er alsnog volgens de wetgeving wordt gehandeld maar als de voorwaarden gebruikt moeten worden dan zal gekozen worden voor de voorwaarde die het meest voordelig voor de klant is. Dit betekend dat je er geen nadeel aan ondervind.